Sidor

Fast i Reno, del 4

Efter worse så gick saker och ting till nånstans mellan ännu värre och helvete. Bussresan skulle ta fem timmar. Från 20.45 till 1.45, jobbigt men ok. Det gick givetvis åt skogen på en gång. Vi blev ungfär 45 minuter sena innan vi ens hade lämnat Reno. Utan någon som helst synbar anledning heller. Bussen dök upp, de radade upp oss och räknade hur många stand-by-resnärer de kunde ta med. Allt mer eller mindre på tid. Sen fick vi stå och vänta så i ca en halvtimme innan de släppte på oss på bussen. Under tiden stod personalen mest och pratade med varandra lite casual. En kvarts boarding och lite mer väntande så kom vi iaf iväg.

Nästa problem var givetvis att det var snö i bergen och vi fick stanna och sätta på snökedjor. Vädret gjorde också att chaffisen fick köra rätt mycket långsammare. Väl vid vårt första schemalagda stopp i Sacramento var vi två timmar sena. Här var det byte av chaffis och den avgående snubben avslutade med att berätta om de olika anslutningarna för de som skulle byta buss (och nu skulle få vänta i 4 timmar pga vår försening) och sen sa han att vi bara skulle stanna i ca femton minuter för att köra in lite tid.

En timme senare kom vi iväg. Då hade vi tvingats byta buss eftersom de inte kunde få in någon växel i bussjäveln. Tydligen var vi riktigt nära att fastna redan i bergen när de stannade och tog av snökedjorna, det var vi dock lyckligt ovetande om.

Efter det gick bussresandet hyfsat, vi kom fram till San Francisco strax efter fem på morgonen och var nöjda med att äntligen vara hemma och att vi snart skulle få sova. Som en avslutande pungspark så vägrade då givetvis taxin vi beställde att dyka upp och de ända två taxis som vi såg och försökte vinka in totalignorerade oss. Så till slut gick vi hem. Tio i sex skickade jag mail om att jag inte skulle komma in på jobbet förren efter lunch sen däckade jag.

Forsättning på det här äventyret kommer i helgen då vi på nått sätt ska ta oss tillbaka till Reno och hämta bilen. Kan inte direkt säga att jag ser fram emot det.

Inga kommentarer: