Sidor

Inte längre fast i Reno!

Jag älskar amtrak. Resan tillbaka till Reno gick lysande, tror vi fick en 15 minuters försening från Sacramento, men vi var ifatt när vi väl kom fram till Reno.



Väl där käkade vi buffé på Eldorado för fjärde gången på sju dagar. Sedan taxi till verkstaden, plockade upp bilen och brände ut från Reno för alltid. Hoppas jag.

Bilfärden hem gick också alldeles utmärkt, bilen verkade hur pigg och stabil som helst nu.

En teori till varför det gick så bra den här gången till skillnad från förra helgen är att vi inte blev förföljda av ett par gäss i Reno. Det blev vi förra helgen och vi blev väldigt mistänksamma mot dem, den här gången såg vi dem inte alls. Den observationen försvann lite i allt det kaos som uppstod.

En annan observation vi gjorde då och nu är skillnaden mellan hur staterna Kalifornien och Nevada mår. Kalifornien går just nu ofantligt dåligt ekonomiskt, har inte orkat kolla hur det går för Nevada, men när man kör över statsgränsen så kan man ana att Nevadas kasinon ger ett visst tillskott till kassan. Vägen blir på metern ofantligt mycket bättre, en behaglig omväxling från den taskigt skötta och snökedjeskadade vägen på cali-sidan av gränsen.

Inga kommentarer: